Over Arrahma

Historie

Arrahma Islamitisch Uitvaartfonds is een Islamitische organisatie met hoofdzetel in Antwerpen en werd in 2006 opgericht door een aantal leden van de Antwerpse moslimgemeenschap. Omwille van het feit dat een zeer groot aantal gezinnen geen uitvaartverzekering hadden, kwam de familie bij een overlijden voor grote financiële problemen te staan. Hierdoor kon de onkosten van de uitvaart en repatriëring naar het land van herkomst niet worden betaald. Om de hoge uitvaartkosten mee te helpen dragen, werd in de meeste gevallen hulp van derden gevraagd (meestal moskeeën).

De moslimgemeenschap voelt zich wel degelijk verplicht om bij deze toestanden te helpen, maar ook bij deze liefdadigheidswijze zijn er grenzen. Het is juist daarom dat de oprichters van Arrahma-Uitvaartfonds deze problematiek van antwoord wilden dienen, zodat de nabestaanden van deze grote financiële en administratieve zorgen worden bespaard.

Visie

Arrahma, het woord zegt het zelf, barmhartigheid en genade.
Onze visie is vooral een draagvlak te creëren voor de moslimgemeenschap in tijden waar ze het meest troost en hulp nodig heeft. Vooral bij een sterfgeval moeten we als gemeenschap dichter bij elkaar staan want hoewel de dood vaak op de loer ligt, zijn we er niet genoeg op voorbereid. Helaas, het kleinste incident of gezondheidsprobleem ontneemt ons onze dierbaren.
U hebt dat niet kunnen voorzien. U bent gegriefd en kwetsbaar. U staart in het oneindig vol onbegrip. Maar net op dat ogenblik overstelpen u allerlei onaangename financiële en administratieve verplichtingen die bij een sterfgeval dienen te worden nagekomen, zoals het ziekenhuis, de bank, de bevolkingsdienst, consulaat en onnoemelijk veel andere diensten.
U bent radeloos en juist op dat moment komt Arrahma uitvaart in beeld.

Onze 6 kernwaarden

GOEDE ORGANISATIE VAN DE UITVAART

Arrahma-Uitvaartfonds verzekert u een goede organisatie van de uitvaart met grote aandacht voor eenvoud en respect. Een waardige uitvaart uitgevoerd door zeer bekwaam personeel waar zowel de religieuze, praktische en administratieve taken op een respectvolle wijze worden uitgevoerd.

Meest voordelige tarieven

Voor een jaarlijkse bijdrage van 50€ per gezin (kinderen tot 24 jaar inbegrepen) verzekert Arrahma-uitvaartfonds u van een waardige uitvaart waar zowel de religieuze, praktische en administratieve taken op een respectvolle wijze worden uitgevoerd en zijn we bovendien de goedkoopste op de markt.

KLANTENTEVREDENHEIDS- ONDERZOEK

Enkele weken na de uitvaart wordt vanuit Arrahma contact opgenomen met de nabestaanden. Een deel van het gesprek zal vooral gaan over hoe de organisatie van de uitvaart is geweest en of er aandachtspunten zijn. Zo kunnen we alle op-en aanmerkingen noteren en ze voorleggen aan onze partners begrafenisondernemingen, zodat we telkens onze dienstverlening kunnen verbeteren.

NIET REGIO GEBONDEN

Onze dienstverlening is niet gebonden aan de regio waar wij gevestigd zijn. Wij staan ten dienste van de nabestaanden, ongeacht de woonplaats of de plaats van overlijden. Momenteel staan we tot uw dienst in gans de BeNeLux.

Alle nationaliteiten

Iedere ziel zal de dood proeven [Qor-aan, 3:185]. Arrahma opent daarom haar deuren voor ieder Islamitisch gezin, ongeacht origine of nationaliteit. Bij Arrahma-Uitvaartfonds heeft iedereen het recht op zorgeloos rouwen.

DOORLOPENDE LIEFDADIGHEID

Bij elke inschrijving ben je niet alleen verzekerd van een waardige begrafenis, maar draag je ook een steentje bij aan verschillende humanitaire projecten van onze afdeling “Arrahma Humanitair”. Zo doe je indirect aan doorlopende liefdadigheid/sadaqa jariya waarvan de beloning u toekomt zelfs na dood met de wil van Allah swt!

Diensten & projecten

Naast de uitvaartfonds besteed Arrahma ook aandacht aan de bedevaart en de minderbedeelden. Zo hebben we verschillende projecten lopen in Marokko. Bijvoorbeeld het helpen van weeskinderen, bouwen van waterputten, het uitdelen van rolstoelen aan mindervaliden, bouwen van huizen en moskeeën. We kijken naar de noden van de mensen. Bij elke inschrijving gaat een deel naar Arrahma Humanitair. Zo doe je indirect aan doorlopende liefdadigheid/sadaqa jariya waarvan de beloning u toekomt zelfs na dood met de wil van Allah swt. Men kan natuurlijk ook vrijblijvend bedragen storten op het volgend rekeningnummer: BE37377023385828 BIC: BBRUBEBB Zo maakt u het mede mogelijk onze humanitaire projecten te verwezenlijken! Moge Allah swt jullie hiervoor rijkelijk belonen.

 

Arrahma Team

Arrahma team staat U graag te woord voor al uw vragen, zorgen en advies.

Heeft u een vraag of opmerking?
Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

U bent ook van harte welkom op kantoor voor informatie en advies over het uitvaartfonds en onze andere diensten.

Abdelhamid Kadi Ouahabi
Said Mdaouchi
Yassine Bakach
Hamza Rbahi
Abderrahman Mdaouchi

Vestigingen Nederland

Vestigingen België

© 2019 All Rights Reserved